Příslušenství

Jak pečovat o dřevěné pohárky na Yerba maté?

Publikováno: 18.03.10, 11 komentářů
Jak pečovat o dřevěné pohárky na Yerba maté?

Dřevěné nádobky si při přípravě Yerba maté získávají čím dál tím větší oblibu, ale mnoho lidí přesně neví jak o tyto pohárky pečovat nebo se jím všemožně deformují a praskají. Existuje ovšem několik jednoduchých tipů, které z velké míry dokážou tyto neduhy eliminovat.

Čti celý článek

Skladování Yerba maté

Publikováno: 2.03.10, 15 komentářů
Skladování Yerba maté

Většina pravidelných konzumentů rychleji nebo později začne řešit vhodné uchovávaní Yerba maté. Základní otázkou pak je v čem Yerba maté skladovat tak, aby byly zachovány co možná nejdéle chuťové i fyzické vlastnosti a tento obal byl zároveň co možná nejpraktičtější.

Čti celý článek

Jak vybrat a pečovat o kalabasu?

Publikováno: 4.01.10, 22 komentářů
Jak vybrat a pečovat o kalabasu?

Častým dotazem zde na stránkách nebo na fanouškovské stránce na Facebooku, jsou otázky týkající se různých problémů spjatých s vhodnou péči o kalabasu. Je několik základních rad, kterých je záhodno se držet a které nám můžou prodloužit životnost tykve potažmo požitek z pití Yerba maté.

Čti celý článek

Vypěstuj si Kalabasu

Publikováno: 13.08.09, 12 komentářů
Vypěstuj si Kalabasu

Velice důležitou součástí tradiční přípravy Yerba maté je vhodný pohárek. Často vyrobený z plodu tykve nazývané Kalabasa. Pěstování různého druhu tykví má u nás poměrně dlouhou tradici. Nic nám tak nebrání pokusit se vypěstovat si Kalabasu v domácích podmínkách.

Čti celý článek

Domácí výroba Bombilly

Publikováno: 6.08.09, 2 komentářů
Domácí výroba Bombilly

Chcete si vyzkoušet tradiční chuť a přípravu Yerba maté a chybí Vám doma základní příslušenství? Nebo jste natolik tvořiví, že si rádi doma vyrábíte různé užitečné věci? Zde je jednoduchý návod, jak si jednoduše vyrobit v domácích podmínkách Bombillu.

Čti celý článek

Praktická termoska

Publikováno: 10.07.09, 11 komentářů
Praktická termoska

Při tradiční přípravě Yerba maté se neobejdeme bez stálého přísunu teplé nebo studené vody. Jako velice praktické příslušenství a dalo by se říct téměř nezbytné, se jeví termoska. Zaručí nám dostatek vody s potřebnou teplotou a zjednoduší celou přípravu.

Čti celý článek

Pohárek z Palo Santo

Publikováno: 7.04.09, 23 komentářů

Velké oblibě těšící se tradiční nádoby z Kalabasy jsou čím dál tím více vytlačovány pohárky vyrobenými z jiných a nutno říci i praktičtějších materiálů. Roste především popularita pohárku vyrobených z různých dřevin a právě svaté dřevo Palo Santo nabízí jedinečné vlastnosti.

Čti celý článek

Co je to Bombilla?

Publikováno: 3.02.09, 16 komentářů

Slámka nebo také brčko používané při tradiční přípravě jihoamerického nápoje Yerba maté. Představuje základní příslušenství, bez kterého se neobejde žádný milovník tohoto nápoje.

Čti celý článek

Co opravdu znamená slovo Maté?

Publikováno: 19.01.09, Bez komentáře

S pojmem maté – nebo také matéro – se v Jižní Americe nejčastěji setkáme při označování nádoby, která se používá pro pití nápoje Yerba maté. Samotné slovo maté pochází z původního slova matí z domorodého jazyka kečua.

Čti celý článek

Příprava kalabasy v 10 jednoduchých krocích

Publikováno: 29.12.08, 22 komentářů

Kalabasa (druh zeleniny) si získala velkou popularitu při podávání nápoje Yerba mate jako nádoba ve formě vydlabané tykve. Před prvním použitím je ovšem nutné každou tykev vhodně připravit.

Čti celý článek