Výsledky ankety – Jaký způsob přípravy Yerba maté preferujete?

Publikováno: 2.12.09, Rubrika: Tajemství Yerba Maté, 9 komentářů

Výsledky ankety – Jaký způsob přípravy Yerba maté preferujete?

Anketa s názvem Jaký způsob přípravy Yerba maté preferujete? doběhla právě po 3 měsících do svého konce. Je proto nejvyšší čas zaprezentovat zde konečné výsledky a samozřejmě připravit anketu zcela novou.

V pořadí již třetí anketa probíhala něco málo přes 3 měsíce od 29. července do 1. prosince a hlasovalo v ní přesně 73 hlasujících, za což jim patří neskonalé DÍKY. Návštěvníci na otázku „Jaký způsob přípravy Yerba maté preferujete?“ mohli odpovídat výběrem ze 6 různých odpovědí „Tradiční způsob přípravy“, „Přípravu na studeno Tereré“, „Yerba maté v nálevových sáčcích Cocido“, „Vylouhovat v konvičce a scedit přes sítko“, „Přípravu v kávovaru nebo v překapávači“, „Chci to zkusit, ale teprve se rozhoduji jak“.

Konečné pořadí se dalo vcelku dobře předpokládat již na samotném začátku, ale přesto počet hlasů pro jednotlivé odpovědi docela překvapil. Naprosto drtivým způsobem zvítězila odpověď „Tradiční způsob přípravy“ se ziskem až 50 hlasů, druhé místo obsadila odpověď „Vylouhovat v konvičce a scedit přes sítko“ s 11 hlasy, na třetí místo se 7 hlasy dosáhla volba „Chci to zkusit, ale teprve se rozhoduji jak“, čtvrtou a pátou příčku společně obsadily odpovědi „Přípravu na studeno Tereré“ a „Yerba maté v nálevových sáčcích Cocido“ s 2 hlasy a na posledním místě s jedním hlasem skončila odpověď „Přípravu v kávovaru nebo v překapávači“.

Vítězství tradiční přípravy Yerba maté se dalo očekávat, ale nepředpokládal jsem jej až tak vysoké. Je vidět, že nevšední rituál pijáky láká. Naopak překvapilo mě velmi malé zastoupení lidí, kteří si nápoj připravují v nálevových sáčcích Cocido, když vezmu do úvahy obrovskou popularitu klasického čaje v sáčcích.

Jak již to tak bývá se shrnutím aktuální ankety, přichází anketa zcela nová. Proto se nestyďte a odpovídejte v nové anketě s otázkou – Co nejvíce upoutalo Vaší pozornost na Yerba maté?. Předem všem hlasujícím děkuji.

Co nejvíce upoutalo Vaší pozornost na Yerba maté?

Zobrazit výsledky

Loading ... Loading ...

Štítky:

Diskuse k článku

  1. badger

    Pro 2nd, 2009

    Tentokrat jsem bezradny, vidim to tak 50 na 50 pro „učinky nápoje“ a „výrazná chut“. Neslo by udelat anketu, tak ze by clovek mohl hlasovat pro vic moznosti? (a treba i pak dat nejakou pomernou cast bodu)

  2. Radek Swaczyna

    Pro 2nd, 2009

    Věřím, že s výběrem může být trochu problém, ale tak trochu doufám, že půjde něco vybrat a vyhranit se názorově.

    Určitě je to dobrý nápad s více možnostmi a výběr u ankety a příště zkusím extra připravit něco :-).

  3. Pavel Hart

    Pro 6th, 2009

    Můj námět je spíše na závěr hlasování o způsobu přípravy maté. Objevil jsem kdysi zvláštní konvičku s vloženým filtrem, který se dá vypouštět tlačítkem (naprosto jednoduché, nic složitého). Pokud mi dáte vědět, jak připojit fotku, rád udělám. Výhodou je ,že si ráno udělám nálev podle chuti a ten si dám do termosky a mám ho k dispozici celý den. Vím, že již existují termosky pro maté, ale u nás jsem je nikde neviděl. Snad by to byl námět pro El mate, aby si udělal anketu o prodejnosti a pak by mohl otestovat prodej. Zcela jistě bych patřil mezi první kupce.Jinak na webu je řada možností, např. http://gauchogourmet.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Store_Code=G&Category_Code=MATERMO. Ale samozřejmě se nevyplatí objednávat 1 kus. Při více je to již zajímavé.
    PH

  4. Radek Swaczyna

    Pro 7th, 2009

    Určitě zajímavý podnět… pravdou ovšem je, že není příliš lidí, kteří by se zatím o podobné příslušenství zajímali, aspoň z mého pozorování. Na druhou stranu se jedná o velmi praktické věci často, například o podobných termoskách jsem vzpomínal v článku Praktická termoska a určitě stojí za zvážení jejich pořízení pro lidi, kteří Yerba maté pijí pravidelně.

    Louhovací konvičky alá 2 v 1 s vypouštěcím tlačítkem je myslím u nás možné vcelku pravidelně v čajovnách objevit. Při mých pokusech, ale mi to nepřišlo úplně ideální pro Yerba maté, kterého jsem zvyklý sypat hodně a zalívat v malém. Ovšem to bude hodně věc názorů a hlavně chuti. Raději mám klasickou přípravu Maté, nebo spíše se zeptám jakým způsobem to připravujete?

  5. badger

    Pro 7th, 2009

    to Pavel: No.. mam ji (http://www.yerbamateteagourd.com/matermo-lahoja-p-278.html) a musim rict, ze s tim mam zatim vic starosti, nez radosti. :( problem je s tim, ze vodu do nadobky s listim dostavas tak, ze sanim z „bombilly“ vytvoris v nadobce podtlak a voda ti vytece ze spodniho zasobniku nahoru na listi. problem je, ze se dost tezko reguluje kdy tam tu vodu budes mit a kdy ne. dalsi problem je, ze se velice snadno touhle vodou oparis… no proste.. uz mesic s tim bojuju a furt nejsem spokojeny. Co bych spis chtel, tak Rajtysh mi nekde ukazoval link na neco podobnyho, ale melo to neco jako pumicku, co clovek zmacknul, kdyz chtel dostat vodu ze zasobniku na listi. Bohuzel tohle se mi nikde najit nedari.

  6. rajtyš

    Pro 7th, 2009

  7. Radek Swaczyna

    Pro 7th, 2009

    Matermo je velice dobrý nápad, ale jak jsem již psal v komentářích k článku o Praktických termoskách, tak když jsem měl ten produkt v ruce, tak příliš dobře na mně nepůsobil. Hlavně mi vadilo, že byl náchylný na prudší pohyb nebo změnu polohy a vůbec dobře netěsnil.

    Rovněž to je druhá věc proč bych to spíše nerad lidem nabízel, když sám vím, že ta věc není zase tak dobrá jak na první pohled vypadá.

  8. Radek Swaczyna

    Pro 7th, 2009

    @Rajtyš: pěkná hračka, už je to nějak v praxi ozkoušeno? Na té animaci to působí trochu krkolomně, ale možná zdání klame v bude to fungovat perfektně. Pokud tomu dobře rozumím tak půjde o nějaké stlačení plastové nádoby uvnitř tak, až se voda dostane dovnitř.

  9. Honza

    Čvc 25th, 2012

    Jiný než tradiční způsob snad ani, ti co Yerba Mate pijí, nepoužívají. Proto se nedívím, že tento způsob zvítězil.

Zapoj se do diskuse