Bombilla

Příprava způsobem Tereré

Publikováno: 12.01.09, 1 komentář

Velmi populárním způsobem přípravy Yerba maté, který vychází z tradičního rituálu je způsob nazávaný Tereré. Zejména v Jižní Americe se tento druh přípravy těší velké oblibě, protože kombinuje tradiční přípravu a ledovou vodu.

Čti celý článek

Tradiční příprava Yerba maté

Publikováno: 8.12.08, 8 komentářů

Tradiční příprava nápoje Yerba maté je velmi populární a mezi pravidelnými pijáky ceněná především za příjemný požitek s pití a výslednou chuť nápoje. Na první pohled může působit složitě, ale již po prvním seznámení ho jistě každý hravě zvládne.

Čti celý článek

Co je to Yerba maté?

Publikováno: 1.12.08, 1 komentář

Yerba maté jsou vysušené, lehce pražené a rozemleté lístky Cesmíny paraguayské. Pěstování těchto stále zelených keřů je populární zejména na území Severní Argentiny, Paraguaje, Uruguaje a Jižní Brazílie.

Čti celý článek