Despalda

Yerba maté Piporé

Publikováno: 29.07.09, 4 komentářů
Yerba maté Piporé

V našich zeměpisných šířkách téměř neznámá, v oblastech jižní Patagonie hodně uznávána a naopak v arabských zemích je doslova hitem. O jaké značce je přesně řeč? Piporé! Další zástupce tradičního výrobce kvalitní Yerba maté z Argentiny.

Čti celý článek

Yerba maté Rosamonte

Publikováno: 5.05.09, 19 komentářů
Yerba maté Rosamonte

Velice známou značku Rosamonte, která patří mezi nejstarší a zároveň mezi velice oblíbené, by bylo chybou si blíže nepředstavit. Charakteristická chuť a celková produkce této Argentinské továrny ve státě Misiones si totiž získala své oddané příznivce na celém světě.

Čti celý článek

Rozdíl mezi Sin Palo a Con Palo

Publikováno: 29.04.09, Bez komentáře

Velice často se setkávám v diskusích, příspěvcích a různých článcích s označováním Yerba maté jako Sin Palo nebo Con Palo. Bohužel často mám pocit, že toto označení se užívá nesprávně nebo v případě, že není úplně zřejmé co přesně znamená. Rovněž jsem již dostal několik dotazů na toto téma.

Čti celý článek

Jaký druh Yerba maté je ten pravý?

Publikováno: 2.03.09, 5 komentářů

Řada producentů Yerba maté používá v názvech nebo v krátkých popiscích specifické označení, které nám umožňují blíže se zorientovat v jejich nabídce. Díky znalosti významu několika slovíček si tak budeme schopni lépe vybrat druh Yerba maté, který nám opravdu vyhovuje.

Čti celý článek