Yerba maté v cestovatelském cyklu Na cestě

Publikováno: 8.04.10, Rubrika: Tajemství Yerba Maté, 2 komentářů

Yerba maté v cestovatelském cyklu Na cestě

Yerba maté se opět dostalo na televizní obrazovky v České republice. Přesněji řečeno, objevilo se několik zmínek na téma Yerba maté v cestovatelském dokumentačním cyklu Na cestě, který každé pondělí vysílá Česká televize.

Přesně před měsícem tj. 8. března 2010 v díle, který se věnoval paraguayské oblasti Chaco, měli možnost všichni diváci vidět popularitu popíjení Yerba maté mezi místními indiánskými kmeny. V pořadu, který se z velké části věnoval především neutěšenému stavu indiánských komunit v této oblasti, připravovali místní lidé Yerba maté studeným způsobem, podávaným v tradiční pohárku Guampa. Tento studený druh přípravy Tereré, je v těchto končinách populární zejména v parném létě a jak již bylo zmíněno podává se v tradičních nádobkách Guampa, které jsou nejčastěji vyrobené z kravského rohu nebo kopyta.

Tento díl můžete vzhlédnout ještě v archívu České televize, který se nachází na této adresa – Na cestě: Chaco. Setkali jste se v televizi nebo v jiném významném médiu někdy se zmínkou o Yerba maté?

Štítky: , ,

Diskuse k článku

  1. Daniel Císař

    Dub 15th, 2010

    V jednom díle Výměny manželek byla výměna mezi ČR a Paraguayí a paní z Paraguaye si nezapomněla přibalit do Čech své milované Yerba maté.

    http://vymena.nova.cz/clanek/epizody/6-dil-paraguy.html

  2. jiri

    Říj 16th, 2011

    Zdravim, chtel bych pouze podoktnout, ze na fotce vyse uvedene je mate ktere se pouziva na piti tereré…

Zapoj se do diskuse