Mletí

Chuť Yerba maté

Publikováno: 1.02.10, 15 komentářů
Chuť Yerba maté

Mnoha lidem, kteří Yerba maté ochutnají poprvé, jeho typická výrazná a zemitá chuť příliš nevyhovuje a pohárek s díky odloží. Oblíbit si a řádně docenit chuť Yerba maté totiž trvá nějakou chvíli a téměř každý člověk si projde tímto vývojem. Ovšem co stojí za tajemnou chutí tohoto nápoje?

Čti celý článek

Výroba Yerba maté

Publikováno: 27.05.09, 2 komentářů
Výroba Yerba maté

Celý proces výroby Yerba maté se skládá z několika základních kroků a trvá poměrně dlouho dobu. Často se využívá spojení tradičních metod a moderních technologií. Jednotliví producenti si vypracovali své originální postupy a receptury, ale obecně se jednotlivé výrobní procesy liší pouze v detailech.

Čti celý článek

Rozdíl mezi Sin Palo a Con Palo

Publikováno: 29.04.09, Bez komentáře

Velice často se setkávám v diskusích, příspěvcích a různých článcích s označováním Yerba maté jako Sin Palo nebo Con Palo. Bohužel často mám pocit, že toto označení se užívá nesprávně nebo v případě, že není úplně zřejmé co přesně znamená. Rovněž jsem již dostal několik dotazů na toto téma.

Čti celý článek

Espresso a Yerba maté

Publikováno: 23.04.09, 17 komentářů

Zvláštní spojení? Ano, na první pohled tato kombinace může působit značně exoticky, ale nenechte se zmást. Příprava v kávovaru na espresso může být velice zajímavou alternativou k tradičnímu podávání Yerba maté.

Čti celý článek

Jaký druh Yerba maté je ten pravý?

Publikováno: 2.03.09, 5 komentářů

Řada producentů Yerba maté používá v názvech nebo v krátkých popiscích specifické označení, které nám umožňují blíže se zorientovat v jejich nabídce. Díky znalosti významu několika slovíček si tak budeme schopni lépe vybrat druh Yerba maté, který nám opravdu vyhovuje.

Čti celý článek