Bombilla

Jak vybrat a pečovat o kalabasu?

Publikováno: 4.01.10, 22 komentářů
Jak vybrat a pečovat o kalabasu?

Častým dotazem zde na stránkách nebo na fanouškovské stránce na Facebooku, jsou otázky týkající se různých problémů spjatých s vhodnou péči o kalabasu. Je několik základních rad, kterých je záhodno se držet a které nám můžou prodloužit životnost tykve potažmo požitek z pití Yerba maté.

Čti celý článek

Buen día Yerba maté z cestopisného cyklu Čajové ráje

Publikováno: 15.12.09, 4 komentářů
Buen día Yerba maté z cestopisného cyklu Čajové ráje

V českých luzích a hájích se zrodil velice zajímavý dokument Buen día Yerba maté, který je prvním dílem ze série cestopisných dokumentů z cyklu Čajové ráje. Jedná se zároveň o vůbec první český film věnovaný nápoji Yerba maté a stojí opravdu za to.

Čti celý článek

Sjednocující rituál

Publikováno: 14.10.09, 2 komentářů
Sjednocující rituál

Popíjení Yerba maté je hluboko zakořeněným rituálem v kultuře původních obyvatel Jižní Ameriky. Tradice místním lidem doslova přikazuje připravovat a popíjet Yerba maté ve větší skupině osob. Pojďme si připomenout tento bezesporu příjemný zvyk.

Čti celý článek

Domácí výroba Bombilly

Publikováno: 6.08.09, 2 komentářů
Domácí výroba Bombilly

Chcete si vyzkoušet tradiční chuť a přípravu Yerba maté a chybí Vám doma základní příslušenství? Nebo jste natolik tvořiví, že si rádi doma vyrábíte různé užitečné věci? Zde je jednoduchý návod, jak si jednoduše vyrobit v domácích podmínkách Bombillu.

Čti celý článek

Praktická termoska

Publikováno: 10.07.09, 11 komentářů
Praktická termoska

Při tradiční přípravě Yerba maté se neobejdeme bez stálého přísunu teplé nebo studené vody. Jako velice praktické příslušenství a dalo by se říct téměř nezbytné, se jeví termoska. Zaručí nám dostatek vody s potřebnou teplotou a zjednoduší celou přípravu.

Čti celý článek

Pět nejčastějších chyb u tradiční přípravy Yerba maté

Publikováno: 16.06.09, 28 komentářů
Pět nejčastějších chyb u tradiční přípravy Yerba maté

Při pozorování přípravy Yerba maté v různých podnicích nebo v soukromí se často setkávám s drobnými chybami, které dokáži konzumentovi velice znepříjemnit požitek z tohoto nápoje.

Čti celý článek

Yerba maté na studeno

Publikováno: 16.04.09, 4 komentářů

Léto se blíží mílovými kroky, teplota závratně stoupá, jaro je nenávratně pryč a blíží čas studených nápojů a všemožných drinků. Ruku v ruce přichází čas přípravy Yerba maté na studeno a kdo je připraven není překvapen :-).

Čti celý článek

Přátelství skryté v Yerba maté

Publikováno: 23.02.09, Bez komentáře

Regulérní pití Yerba maté působí velmi příznivě na naše tělo, ale Yerba maté je rovněž výborným prostředek relaxace. V tradičním pojetí – v zemi svého původu – představuje určitou formu meditace. Důležitým prvkem se pak stává tradiční rituál přípravy nápoje v kruhu svých nejbližších – přátel i rodiny.

Čti celý článek

Videoukázka přípravy Yerba maté

Publikováno: 10.02.09, 9 komentářů

Doporučuji vzhlédnout velmi populární video s tématikou Yerba maté na serveru Youtube.com. Názorná ukázka tradiční přípravy nápoje Yerba maté – ve velmi srozumitelné angličtině – včetně ukázky nezbytného příslušenství.

Čti celý článek

Co je to Bombilla?

Publikováno: 3.02.09, 16 komentářů

Slámka nebo také brčko používané při tradiční přípravě jihoamerického nápoje Yerba maté. Představuje základní příslušenství, bez kterého se neobejde žádný milovník tohoto nápoje.

Čti celý článek