Druhy a chutě

Chuť Yerba maté

Publikováno: 1.02.10, 15 komentářů
Chuť Yerba maté

Mnoha lidem, kteří Yerba maté ochutnají poprvé, jeho typická výrazná a zemitá chuť příliš nevyhovuje a pohárek s díky odloží. Oblíbit si a řádně docenit chuť Yerba maté totiž trvá nějakou chvíli a téměř každý člověk si projde tímto vývojem. Ovšem co stojí za tajemnou chutí tohoto nápoje?

Čti celý článek

Yerba maté bez kofeinu

Publikováno: 10.11.09, 3 komentářů
Yerba maté bez kofeinu

Je vůbec něco takového jako Yerba maté bez kofeinu? Proč se na trhu neobjevuje bez kofeinová verze, když zcela běžně je k dostání čaj a káva bez kofeinu? Yerba maté je sice klasickým příkladem nápoje na kofeinové bázi, ale v poslední době se ve směru bez kofeinových verzí se podniká řada překvapivých kroků.

Čti celý článek

Yerba maté Unión

Publikováno: 27.10.09, 1 komentář
Yerba maté Unión

Známá argentinská značka, se kterou se rovněž můžeme setkat v našich zeměpisných šířkách patří pod křídla velice oblíbeného výrobce Las Marías. Produkce značky Unión je velice specifická a byla by škoda si ji blíže nepředstavit.

Čti celý článek

Energy drinky z Yerba maté

Publikováno: 14.09.09, 5 komentářů
Energy drinky z Yerba maté

Yerba maté je skvělým zdrojem energie, který dokáže úspěšně zahnat únavu a rovněž je často nazývan zdravější alternativou kávy. Výborně se hodí k přípravě různých drinků a chlazených nápojů. Není se pak čemu divit, že se začaly objevovat energy drinky vyrobené na bázi Yerba maté.

Čti celý článek

Yerba maté Piporé

Publikováno: 29.07.09, 4 komentářů
Yerba maté Piporé

V našich zeměpisných šířkách téměř neznámá, v oblastech jižní Patagonie hodně uznávána a naopak v arabských zemích je doslova hitem. O jaké značce je přesně řeč? Piporé! Další zástupce tradičního výrobce kvalitní Yerba maté z Argentiny.

Čti celý článek

Yerba maté Taragüi

Publikováno: 2.07.09, 8 komentářů
Yerba maté Taragüi

Značka Taragüi! Co víc dodat? Klidně by mohl skončit článek tímto způsobem a možná řada lidí by se ani příliš nedivila. Jednoduše řečeno jedná se o nejznámějšího a komerčně velice úspěšného producenta Yerba maté.

Čti celý článek

Yerba maté Pajarito

Publikováno: 10.06.09, 15 komentářů
Yerba maté Pajarito

Značka Pajarito je téměř na celém světě spojována s Yerba maté té nejvyšší kvality. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnějšího paraguayskou značku Maté, která pochází z vyhlášených plantáží výrobce Lauro Raatz, s.a. Mnoho pijáků oceňuje především její velkou sílu, která čeká rovněž na Vás.

Čti celý článek

Yerba maté Cocido

Publikováno: 3.06.09, 2 komentářů
Yerba maté Cocido

Novinkou posledních let – nazývanou rovněž Chá-mate – v nabídce mnoha producentů Yerba maté je tak zvaná verze Yerba maté Cocido, která reaguje na uspěchaný životní styl mnoha lidí. Získává si popularitu svou jednoduchou a zejména rychlou přípravou. Co přesně Yerba maté Cocido je?

Čti celý článek

Yerba maté La Merced

Publikováno: 20.05.09, 7 komentářů
Yerba maté La Merced

La Merced je velice ceněná Argentinská značka. Mnohými označována za nejlepší na světě. Její produkty se vyznačují mimořádnou kvalitou a neměly by uniknout žádnému fanouškovi Yerba Maté.

Čti celý článek

Pivo s Yerba maté

Publikováno: 11.05.09, 6 komentářů
Pivo s Yerba maté

Globálním trendem posledních let jsou zdravější a tradiční potraviny. Yerba maté je toho názorným důkazem a patrně bylo jenom otázkou času kdy se na trhu objeví pivo vařené s příměsí Yerba maté.

Čti celý článek