Yerba maté Unión

Publikováno: 27.10.09, Rubrika: Druhy a chutě, 1 komentář

Yerba maté Unión

Známá argentinská značka, se kterou se rovněž můžeme setkat v našich zeměpisných šířkách patří pod křídla velice oblíbeného výrobce Las Marías. Produkce značky Unión je velice specifická a byla by škoda si ji blíže nepředstavit.

Historie Union

Jak jsem již na samotném začátku naznačil producent Unión patří pod křídla společnosti Las Marías – patrně nejznámějšího pěstitele a výrobce Yerba maté na světě. Historii spojenou s tímto seskupením značek je částečně možné si přečíst v článcích věnovaných sesterským značkám Taragüi, nebo La Merced. Myslím si, že není nutné si ji tady znovu opakovat.

Za zmínku ovšem stojí velice důležitý rok 1982, kdy se poprvé máme možnost setkat s výrobcem Unión. V tomto roce se totiž společnost Las Marías rozhodla na trh uvézt zcela novou, jemnou Yerba maté Suave. K tomuto účelu vznikla značka Unión, která se tak svou produkcí a prezentací výrazně odlišila od zbytku trhu.

Výrobky Unión

Nabídka značky Unión je velmi specifická. Firma se soustřeďuje výlučně na takzvanou jemnou a hladkou Yerba maté Suave a její různé variace. Na první pohled možná produkce působí až příliš komerčně a moc neosloví tradiční pijáky. Ovšem značce již propadla řada lidí a jejich počet neustále roste. Především si ji oblíbili lidé, kteří neholdují hutným a výrazně hořkým chutím Yerba maté ostatních producentů. Ve své podstatě se, ale jedná o velice tradiční Yerba maté, které je akorát v chuti a vůni velice jemné a uhlazené.

Nabídka produktů Unión

  1. Unión Suave – tradiční Yerba maté s větvičkami a lístky, jemná až lehce sladká chuť, lehce povzbuzující,
  2. Unión Suave Bajo Contenido de Polvo – tradiční Yerba maté s větvičkami a lísky s výrazně sníženým obsahem prachu, ještě jemnější chuť, lehce povzbuzující, výborně se hodí k přípravě na studeno a espressa,
  3. Unión Suave Relax – tradiční Yerba maté s větvičkami a lístky se sníženým obsahem kofeinu, jemná a uhlazená chuť, hodí se pro celodenní popíjení a pro osoby citlivé na kofein,
  4. Unión Suave Durazno – tradiční Yerba maté s větvičkami a lístky s dodatkem broskví, jemná chuť, lehce povzbuzující a osvěžující,
  5. Unión Suave Manzana – tradiční Yerba maté s větvičkami a lístky s dodatkem jablka, jemná chuť, lehce povzbuzující a osvěžující,
  6. Unión Suave Naranja – tradiční Yerba maté s větvičkami a lístky s dodatkem pomeranče, jemná chuť, lehce povzbuzující a osvěžující.

Ukázka výrobků Yerba maté Unión

Kromě těchto šesti vyjmenovaných druhů najdeme v nabídce ještě verzi v nálevových sáčcích Unión Suave Cocido. Všechny ochucené verze Durazno, Manzana, Naranja a Bajo Contenido de Polvo se výborně hodí na tradiční studenou přípravu Tereré a k přípravě osvěžujících nápojů v parném létě.

Pití Yerba maté Unión

Musím se přiznat, že ze začátku jsem k téhle značce přistupoval se značnou nedůvěrou, ale postupem času jsem změnil názor a dneska vcelku oceňuji její produkci. Nabídka Yerba maté je poskládána poměrně logicky a úzce zaměřena.

Bez nějakých výčitek bych produkty Unión doporučil především všem lidem, kteří s Yerba maté teprve začínají. V chuti je velice příjemná, lehce hořká až nasládlá a jak já říkám není to taková rána pěstí přímo mezi oči. Právě díky těmto vlastnostem si ji oblíbí řada lidí.

Unión má rovněž díky své skladbě poměrně dlouhou výdrž (je možné ji víckrát zalít) a výborně se hodí na dlouhé každodenní popíjení. Lehká hořkost dokáže dobře zahnat žízeň a příjemně osvěží, navíc se v nabídce nachází Yerba maté se sníženým obsahem kofeinu.

Zkoušeli jste již něco z nabídky Uniónu, nebo dáváte spíše přednost hutnějším a silnějším značkám?

Štítky: , , , ,

Diskuse k článku

  1. Vera Janikova

    Led 13th, 2013

    Prosim, kde se da v Cesku koupit Yerba Mate Union Suave bajo contenido de polvo (vyrobce Las Marias)?

Zapoj se do diskuse