Currádo

Jak pečovat o dřevěné pohárky na Yerba maté?

Publikováno: 18.03.10, 11 komentářů
Jak pečovat o dřevěné pohárky na Yerba maté?

Dřevěné nádobky si při přípravě Yerba maté získávají čím dál tím větší oblibu, ale mnoho lidí přesně neví jak o tyto pohárky pečovat nebo se jím všemožně deformují a praskají. Existuje ovšem několik jednoduchých tipů, které z velké míry dokážou tyto neduhy eliminovat.

Čti celý článek

Jak vybrat a pečovat o kalabasu?

Publikováno: 4.01.10, 22 komentářů
Jak vybrat a pečovat o kalabasu?

Častým dotazem zde na stránkách nebo na fanouškovské stránce na Facebooku, jsou otázky týkající se různých problémů spjatých s vhodnou péči o kalabasu. Je několik základních rad, kterých je záhodno se držet a které nám můžou prodloužit životnost tykve potažmo požitek z pití Yerba maté.

Čti celý článek

Pohárek z Palo Santo

Publikováno: 7.04.09, 23 komentářů

Velké oblibě těšící se tradiční nádoby z Kalabasy jsou čím dál tím více vytlačovány pohárky vyrobenými z jiných a nutno říci i praktičtějších materiálů. Roste především popularita pohárku vyrobených z různých dřevin a právě svaté dřevo Palo Santo nabízí jedinečné vlastnosti.

Čti celý článek

Co opravdu znamená slovo Maté?

Publikováno: 19.01.09, Bez komentáře

S pojmem maté – nebo také matéro – se v Jižní Americe nejčastěji setkáme při označování nádoby, která se používá pro pití nápoje Yerba maté. Samotné slovo maté pochází z původního slova matí z domorodého jazyka kečua.

Čti celý článek

Příprava kalabasy v 10 jednoduchých krocích

Publikováno: 29.12.08, 22 komentářů

Kalabasa (druh zeleniny) si získala velkou popularitu při podávání nápoje Yerba mate jako nádoba ve formě vydlabané tykve. Před prvním použitím je ovšem nutné každou tykev vhodně připravit.

Čti celý článek