Kofein

Závislost na Yerba maté?

Publikováno: 19.02.10, 15 komentářů
Závislost na Yerba maté?

Je možné propadnout závislosti na Yerba maté? Je vůbec regulární popíjení tohoto pradávného nápoje z Jižní Ameriky zdraví prospěšné? Otázky, které si možná položí každý kdo Yerba maté vyzkouší poprvé nebo začne tento nápoj pravidelně konzumovat. Ovšem určitě k nim musíme přistupovat s určitým nadhledem.

Čti celý článek

Yerba maté bez kofeinu

Publikováno: 10.11.09, 3 komentářů
Yerba maté bez kofeinu

Je vůbec něco takového jako Yerba maté bez kofeinu? Proč se na trhu neobjevuje bez kofeinová verze, když zcela běžně je k dostání čaj a káva bez kofeinu? Yerba maté je sice klasickým příkladem nápoje na kofeinové bázi, ale v poslední době se ve směru bez kofeinových verzí se podniká řada překvapivých kroků.

Čti celý článek

Pivo s Yerba maté

Publikováno: 11.05.09, 6 komentářů
Pivo s Yerba maté

Globálním trendem posledních let jsou zdravější a tradiční potraviny. Yerba maté je toho názorným důkazem a patrně bylo jenom otázkou času kdy se na trhu objeví pivo vařené s příměsí Yerba maté.

Čti celý článek

Kofein nebo matein v Yerba maté?

Publikováno: 16.03.09, Bez komentáře

Mnoho lidí se ptá, co konkrétně způsobuje zlepšení fyzické kondice a projasnění mysli při pití nápoje z Yerba maté. Na mnoha fanouškovských stránkách nebo na stránkách prodejců se můžeme dočíst o tajemném mateinu, ale jaká se skutečná pravda?

Čti celý článek