Tereré

Yerba maté v cestovatelském cyklu Na cestě

Publikováno: 8.04.10, 2 komentářů
Yerba maté v cestovatelském cyklu Na cestě

Yerba maté se opět dostalo v České republice na televizní obrazovky. Přesněji řečeno, objevilo se několik zmínek na téma Yerba maté v cestovatelském dokumentačním cyklu Na cestě, který každé pondělí vysílá Česká televize.

Čti celý článek

Yerba maté Mojito

Publikováno: 31.07.09, Bez komentáře
Yerba maté Mojito

Je libo osvěžující letní drink, který je kombinací dobře známého míchaného nápoje Mojito a Yerba maté? Není nic jednoduššího! Postačí pár základních surovin, drobná obměna tradičního postupu a velice příjemný nealkoholický drink Matéjito je na světě.

Čti celý článek

Yerba maté Pajarito

Publikováno: 10.06.09, 15 komentářů
Yerba maté Pajarito

Značka Pajarito je téměř na celém světě spojována s Yerba maté té nejvyšší kvality. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnějšího paraguayskou značku Maté, která pochází z vyhlášených plantáží výrobce Lauro Raatz, s.a. Mnoho pijáků oceňuje především její velkou sílu, která čeká rovněž na Vás.

Čti celý článek

Yerba maté na studeno

Publikováno: 16.04.09, 4 komentářů

Léto se blíží mílovými kroky, teplota závratně stoupá, jaro je nenávratně pryč a blíží čas studených nápojů a všemožných drinků. Ruku v ruce přichází čas přípravy Yerba maté na studeno a kdo je připraven není překvapen :-).

Čti celý článek

Maté russo – tajemství odhaleno!

Publikováno: 16.02.09, 4 komentářů

Zajímavostí a dalo by se říci, že i malou raritou je způsob přípravy nazývaný Maté russo. Jedná se o drobnou variaci na velmi populární přípravu na studeno.

Čti celý článek

Příprava způsobem Tereré

Publikováno: 12.01.09, 1 komentář

Velmi populárním způsobem přípravy Yerba maté, který vychází z tradičního rituálu je způsob nazávaný Tereré. Zejména v Jižní Americe se tento druh přípravy těší velké oblibě, protože kombinuje tradiční přípravu a ledovou vodu.

Čti celý článek