Yerba maté Mojito

Publikováno: 31.07.09, Rubrika: Příprava nápoje, Bez komentáře

Yerba maté Mojito

Je libo osvěžující letní drink, který je kombinací dobře známého míchaného nápoje Mojito a Yerba maté? Není nic jednoduššího! Postačí pár základních surovin, drobná obměna tradičního postupu a velice příjemný nealkoholický drink Matéjito je na světě.

Co budeme potřebovat?

K přípravě nápoje si připravíme: větší a hrubší sklenici, drtítko, delší lžičku, brčka, pořádnou hrst ledové tříště, hrst čerstvé máty, celou limetku, perlivou minerálku (sodu), hrubší třtinový cukr a samozřejmě nesmí chybět Yerba maté.

Příprava Matéjito

  1. Předem si připravíme silný a studený macerát z Yerba maté a vychlazené minerálky. Pořádná polévková lžíce Yerba Maté na 250 ml minerálky, necháme několik minut vylouhovat a scedíme,
  2. Nakrájíme si limetku na osminky a vložíme ji do sklenice. Přidáme dvě až tři lžičky třtinového cukru. Drtítkem pořádně promáčkneme až pustí limetka aroma a šťávu,
  3. Sklenici doplníme čerstvou mátou a opět důkladně promáčkneme,
  4. Přidáme ledovou tříšť nebo ledové kostky a doplníme silnějším macerátem z Yerba maté,
  5. Důkladně vše promícháme dlouhou lžičkou odspodu. Je praktické sklenici přikrýt dlaní nebo ubrouskem,
  6. Teď již zbývá jenom obsah doplnit ledem, přidat brčko a ozdobit mátou. Nechte si chutnat, Matéjito je hotové.

Samozřejmě pro vyznavače tradiční verze s kvalitním bílým rum je možné přidat ve čtvrtém kroku trochu bílého rumu.

Osvěžující Matéjito

Článek navazuje na přípravu Yerba maté na studeno. Léto je ideálním obdobím pro míchané nápoje a rovněž ideálním časem pro studenou přípravu Tereré. Proč obě věci nezkombinovat a nevyzkoušet osvěžující kofeinový koktejl Matéjito :-).

Štítky: , ,

Zapoj se do diskuse