Výsledky ankety – Proč pijete Yerba maté?

Publikováno: 29.08.09, Rubrika: Tajemství Yerba Maté, 6 komentářů

Výsledky ankety – Proč pijete Yerba maté?

Další, v pořadí druhá anketa pomalu doběhla do svého konce. Vyhrazený termín 3 měsíců uběhl jako voda a je čas na zbrusu novou anketu. My se ještě můžeme podívat na celkové výsledky ankety jejíž dotaz zněl – Proč pijete Yerba maté?.

Druhá anketa probíhala od 29. května až do 29. srpna tj. přesně 3 měsíce a celkem se ji zúčastnilo 65 hlasujících, za což ji patří veliký dík. Jak jsem se již zmínil otázka byla „Proč pijete Yerba maté?“. Hlasující měli v nabídce 6 různých odpovědí „Dobře chutná a voní“, „Potřebuji pravidelnou dávku energie“, „Je plné vitamínů a minerálů“, „Pomáhá mi odbourávat tuky a hubnout“, „Zdravější alternativa kávy“, „Yerba maté prostě piju a hotovo“.

Výsledky ankety dopadly trošku podle mých představ, ale možná jsem neočekával tak velké rozdíly mezi jednotlivými místy. Téměř polovinu hlasů, přesněji 28 získala a první místo obsadila odpověď „Yerba maté prostě piju a hotovo“, na druhém místě se 17 hlasy skončila odpověď „Dobře chutná a voní“, v těsném závěsu s 13 hlasy byla odpověď „Potřebuji pravidelnou dávku energie“ a s větším odstupem na čtvrtém místě se 4 hlasy byla odpověď „Zdravější alternativa kávy“ a na pátém s 3 hlasy „Je plné vitamínů a minerálů“. Trošku překvapivě, aspoň pro mne odpověď „Pomáhá mi odbourávat tuky a hubnout“ nezískala žádný hlas. Překvapivě především díky tomu, jakým způsobem je Yerba maté prezentována širší veřejnosti a zejména velké oblíbenosti Yerba maté na západě jako přírodní nápoje, ideálního při kondičním a aerobním cvičení.

Zůstala připravena další anketa na téma – Jaký způsob přípravy Yerba maté preferujete?, takže neváhejte a hlasujte. Těším se na výsledky. Předem díky!

Jaký způsob přípravy Yerba maté preferujete?

  • Tradiční způsob přípravy (68%, 50 Hlasy)
  • Vylouhovat v konvičce a scedit přes sítko (15%, 11 Hlasy)
  • Chci to zkusit, ale teprve se rozhoduji jak (10%, 7 Hlasy)
  • Přípravu na studeno Tereré (3%, 2 Hlasy)
  • Yerba maté v nálevových sáčcích Cocido (3%, 2 Hlasy)
  • Přípravu v kávovaru nebo v překapávači (1%, 1 Hlasy)

Počet hlasujících: 73

Loading ... Loading ...

Štítky:

Diskuse k článku

  1. badger

    Srp 31st, 2009

    Tak jsem dlouho vahal, co kliknout.. v zime spis klasicky, v lete spis Terere. Ale je fakt ze v zime nepiju Terere skoro vubec a v lete si pomerne casto dam mate i na klasicky zpusob. :)

  2. rajtyš

    Srp 31st, 2009

    já jedu klasiku. v horku, v zimě, za každýho počasí…
    studené Teréré si taky rád vychutnám, ale přijde mi složitější udělat led, než uvařit vodu :)

  3. Radek Swaczyna

    Srp 31st, 2009

    Nechci moc ovlivňovat, ale klasika je hold klasika :-), ale zalévané Yerba maté vychlazeným zředěným džusem má něco do sebe, jako bonus pár lístků máty.

  4. badger

    Zář 3rd, 2009

    to rajtysh: to co si delam ja neni mozna tak uplne presne terere, ale resim to tak, ze proste vecer dam do mrazaku otevrenou litrovou petku do tri ctvrtin plnou vody a pak do ni druhej den akorat dolejvam vodu a to pak prelejvam yerbu.

  5. rajtyš

    Zář 9th, 2009

    Ahoj Radku, chtěl bych tě požádat, jestli bys mi nesdělil tvůj mail, nebo se ovzval na můj: jan.reitmajer@gmail.com
    Chtěl bych s tebou něco projednat, neveřejně..
    Děkuji a přeji krásný den!

  6. Honza

    Srp 22nd, 2012

    Tak pro mě je popíjení součástí relaxace. Nemůžu tedy říct že Maté piju a hotovo. Nechávám si to ke zvláštním příležitostem, což relaxace v mém případě bohužel je.

Zapoj se do diskuse